Search
Generic filters
Search
Generic filters
Начало » Оферти » ПОЧИВКА В ЧАНАККАЛЕ ПРЕЗ 2024 В IRIS HOTEL & SPA 4****

ПОЧИВКА В ЧАНАККАЛЕ ПРЕЗ 2024 В IRIS HOTEL & SPA 4****

Цена от: 685 лева

Кратко описание

Предлагаме ви релаксираща почивка в Чанаккале. Уникален спа хотел, на брега на морето!
 IRIS HOTEL& SPA 4****  БОГАТА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ НА БЛОК МАСА
Почивка, в съчетание на интересна екскурзия! ЧАНАККАЛЕ, ДРЕВНА ТРОЯ, АСОС
И още… КЕШАН, ЕДЖЕАБАТ, КИЛИТБАХИР, УЗУНКЬОРПЮ
ИНТЕРЕСНА И АВТОРСКА ПРОГРАМА, разкриваща ИСТОРИЯ И ЦЕННОСТИ! Автобусна програма с 5 нощувки и тръгване от Кърджали и Хасково.
При желаещи възможност за отпътуване и от София и Пловдив срещу доплащане-80 лв

Туристическа програма

Отпътуване от Кърджали в 04.00 часа и в 04.45 от Хасково по маршрут Капитан Андреево-Узункьопрю – Кешан- -Чанаккале.
Ще преминем през  град Узункьопрю– там се намира най-дългият каменен мост в света. Той е построен над притока на река Марица – река Ергени, близо до турския град Узункопрю. Макар че е на 600 години, той изглежда солиден и непоклатим досега. Историческата забележителност всъщност дава името на самия град – на турски, Uzunköprü означава „Дългият мост“.
Каменният мост е построен от Муслихиддин, който е бил известен за времето си архитект. Неговото издигане е по заповед на османския султан Мурад II. Съоръжението е стратегически важно, защото свързва европейската част на Османската империя на Балканите и Анадола в Азия. Мостът, изграден от камъни, има 174 арки, едни са заострени, други са заоблени. Неговата дължина е 1392 метра по това време, казва плоча, поставена в началото на моста. Сега дължината му е 1238 метра, но не отнема ни най-малко от неговото величие, както и от славата му на най-дългия каменен мост в Турция, Европа и света.
Между каменните колони и сводове на моста има красиви фигури на слон, лъв и различни птици. Река Ергене, която е относително широка на това място, минава под няколко арки. Останалите са на сушата. Каменният мост идва на мястото на дървени мостове, които по една или друга причина са били унищожени. Ето защо султанът дава задача на един от най-добрите си архитекти да изгради здрав каменен мост.
Местните жители разказват легендата за това колко трудно е е бил построен мостът. Строили го трима братя. Носели камъните на главите си. Жените им също идвали на строежа. Но ставало така, че братята с тежък труд полагали основите вечерта, а сутринта те се загубвали. Най-големият брат казал: „Нужна е жертва, ще дадем курбан. Това ще е жената, която първа дойде на моста“. На сутринта сякаш станало чудо – основите за първи път си били на мястото. А трите жени на братята дошли усмихнати заедно, хванати за ръце.
Продължаваме към град Кешан и пристигане около 10.30 часа. Кешан се намира близо до главния път на ферибота за Чанаккале, на час и половина от Одрин и почти два часа път с кола от КПП „Капитан Андреево“. Голяма част от селата на Кешан са запазили своя османлийски дух и в тях може в действителност да се усети повеят на Анадола и рязкото му смесване с европейския привкус.
Във всеки турски град разглеждането на забележителности винаги започва от джамията. И Кешан не прави изключение. Голямата джамия (Hersekzade Ahmet Paşa Camii) е с дълга история. Построена преди 5 века от Ахмед Паша, тя е била свидетел на много исторически събития, разиграли се по тези земи. Цялата джамия е изпъстрена с красиви, ръчно рисувани гравюри, които правят особено впечатление. След нея идва ред на прословутите каменни къщи на Кешан, които са запазили духа и архитектурата на вековете. Те са вечната класика, с която се свързва този град. В широкия периметър на града се намира водопадът Искоко (İskoko Şelalesi), който предлага едно по- различно изживяване. От града и от някои от заобикалящите села има изградени еко пътеки, по които човек може да поеме на дълъг лежерен поход. Отново в покрайнините на града се намира и историческият каменен мост (Tarihi Mercan Köprüsü). Мостът датира още от османско време и се отличава със своите три арки в типично османски стил, които са запазени и до ден днешен. Време за  ароматно турско кафе с прекрасен десерт и кратка почивка /кратък престой  /.
Преминаване по новия въжен мост „Чанаккале 1915“- най-дългият висящ мост в света. Двете опорни колони са високи 318 метра, а строителството му струва 2,8млрд долара.  Мостът беше тържествено открит на 18 март 2022г., когато са честванията на годишнината от военно-морските операции от Галиполската кампания по време на Първата световна война през 1915г. Преминаване по новия мост.  Настаняване в хотел IRIS HOTEL& SPA 4**** . Вечеря. Нощувка

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии по желание срещу доплащане.Вечеря.Нощувка.

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии по желание срещу доплащане.Вечеря.Нощувка.

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии по желание срещу доплащане.Вечеря.Нощувка.

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителни екскурзии по желание срещу доплащане.Вечеря.Нощувка.

Закуска. Пешеходна обиколка на забележителностите на града: Репликата на Троянския кон, подарена на града от продукцията на известния холивудски филм „Троя“ с участието на Брад Пит през 2004г. Крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, Часовниковата кула, Фетвание сокак с кратка пауза на небезизвестните гофрети. Айнали чаршия и Крепостта Чименлик, построена през 1462г от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града.
Отпътуване обратно за България.Пристигане вечерта .

03/09/2024

685 лв

03/09/2024

685 лв

24/09/2024

685 лв

24/09/2024

685 лв

03/09/2024

685 лв

03/09/2024

685 лв

24/09/2024

685 лв

24/09/2024

685 лв

22/06/2024

Цена от: 685 лева

Автобус

6 дни/ 5 нощувки

закуска и вечеря

Препоръчана

Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Copyright © Miss K Travel | Създаден от PixelVision
Scroll to Top

Запитване за ПОЧИВКА В ЧАНАККАЛЕ ПРЕЗ 2024 В IRIS HOTEL & SPA 4****