Search
Generic filters
Search
Generic filters
Начало » Оферти » Загадъчната Босна и Херцеговина- Сараево - Мостар - Меджугорие - Вишеград

Загадъчната Босна и Херцеговина- Сараево – Мостар – Меджугорие – Вишеград

Цена от: 495 лева

Кратко описание

Подарете си едно различно и вълнуващо преживяване. Докоснете се до тайни и мистерии, които все още будят въпроси и привличат хиляди туристи от цял свят. Автобусна екскурзия с тръгване от Кърджали, Пловдив, София.

Туристическа програма

Отпътуване от гр.Кърджали в 03.00 часа пред Дома на Културата, в 05.00 часа от Пловдив пред Хотел Тримонциум и в 06.30 от София от стадион Васил Левски по маршрут  НИШ-КРУШЕВАЦ-ВИШЕГРАД-САРАЕВО. Пристигане в Сараево. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка. 

Закуска. Отпътуване към станалите вече популярни Босненски пирамиди, разположени на 30 км от Сараево, на височина от 700 м., които се считат за по-стари от египетските. Място, за което се твърди, че е заредено с необикновена енергия, откъсващо от ежедневието, свързано с нови и непознати усещания. Възможност за разглеждане на тунелите и пирамидата на слънцето (входна такса 10 евро).Според изследванията пирамидата е на поне 25 000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. Връщане в Сараево.
Следобяд туристическа програма в Сараево – градът известен с красивите джамии, павирани улички и площади, старите квартали, автентичната турска „баш чаршия
” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня и кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Разглеждане на Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Свободно време в Сараево. Вечеря. Нощувка. 

Закуска. Свободен ден в Сараево или по желание/ срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Мостар и Меджугорие. Отпътуване за Меджугорие, най-големия духовен център в цяла Босна. През 1981 г. шест деца от планинското селце съобщават, че пред тях се е появил образът на Дева Мария. Оттогава мястото се превръща в обект за поклонения. Твърди се, че Божията майка продължава да се явява в Меджугорие, за да дава напътствия на човечеството, използвайки за тази цел оригиналните шестима, вече пораснали, свидетели . Отпътуване за Мостар – град, включен през 2005 г. в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разходка в Стария град, прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със Стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. Посещение на джамията Карагьоз Бей, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. Свободно време за разходка и обяд. Връщане в Сараево. Вечеря. Нощувка. 

Закуска  Закуска. Отпътуване за България с попътно разглеждане на Вишеград. Ще видите един от най-красивите Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич „Мостът на Дрина“, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненци и сърби, под защитата на ЮНЕСКО. Продължаваме за България. Пристигане късно вечерта.

23/05/2024

495 лв

23/05/2024

495 лв

23/05/2024

495 лв

23/05/2024

495 лв

23/05/2024

Цена от: 495 лева

Автобус

4 дни/ 3 нощувки

закуска

Препоръчана

Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Copyright © Miss K Travel | Създаден от PixelVision
Scroll to Top

Запитване за Загадъчната Босна и Херцеговина- Сараево – Мостар – Меджугорие – Вишеград