Search
Generic filters
Search
Generic filters
Начало » Оферти » Приказния свят на Кападокия 2024 - Земя на дивите коне

Приказния свят на Кападокия 2024 – Земя на дивите коне

Цена от: 695 лева

Кратко описание

Кападокия-земя на дивите коне! Една Анадолска приказка, която ще изживеем заедно! За Кападокия не се говори с думи-тя трябва да се изживее..6 дни, които ще помните за цял живот!
Цена от 695 лв с тръгване от Кърджали и Хасково!

Туристическа програма

Отпътуване в 04.00 ч. от Кърджали от Дом на културата и в 04.45 от Хасково от ОМВ бензиностанция на изхода на града. Дневен преход през Истанбул към Анкара. Пристигане вечерта в турската столица. Настаняване в хотел 3*.Вечеря.  Нощувка .

Закуска. Нашата програма в Анкара с местен екскурзовод започва с разглеждане  на Мавзолея на Ататюрк.Следва посещение на Крепостта на Анкара-най-старата част на града, разположена в  Музея на Анадолските цивилизации и разглеждане на музея. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита.  Панорамно ще разгледаме Старата сграда на Парламента на Република Турция. Към обяд отпътуване за Кападокия. По пътя ще спрем да разгледаме Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. То е 2-рото по големина в Турция, именно оттук се произвежда 63% от солта в страната. Интересното за езерото е че то е едно от най-плитките езера със средна дълбочина от 60см. Истинска бяла приказка. Отпътуване за Кападокия – Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври. Настаняване в хотел 3*.
Вечерта по желание посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема (без включена вечеря и напитки. Вечеря. Нощувка .

По желание срещу доплащане – около  05:00ч възможност за полет с балон над Кападокия – преживяване, което не може да се опише с думи, може само да се изживее. Множество цветни балони с горещ въздух се издигат, за да може туристите да видят скалните образувания – „комините на феите“ от високо. Лъчите на утринното слънце са в нюанси от розово до синьо и кара всеки да се чувства така, сякаш се намира в земя на вълшебства . Полета се изпълнява САМО при благоприятни метеорологични условия. Връщане в хотела. Закуска.
Целодневна екскурзия и разглеждане на известни забележителности и природни феномени в областта Кападокия. Екскурзията започва с посещение  и фото-пауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите. Ще посетим специализиран магазин за скъпоценни камъни и бижута с възможност за покупка и подаръци.Нашата разходка продължава с посещение на крепостта Юч Хисар-  – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия, от чиито връх се откриват зашеметяващи гледки .
Посещение на музей Гьореме – музей под открито небе с богатство от скални църкви, най – старата от които е от 4 век: Църквата с ябълката, Тъмната църква, Църквата на сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус, школата на свети апостол Павел. Гьореме е уникално съкровище под защитата на ЮНЕСКО. Посещение на градчето Аванос, живописно разположен на река Къзълърмак („Червената река“, най-дългата река в Турция). Градът е известен като „Глинения град“, заради грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Ще имаме възможност да се насладим на невероятни гледки от многото панорамни площадки, които откриват гледки към необятните долини- Долината на любовта.
Ще посетим и долината Деврент, известна още като долина на въображението или Розовата долина с причудливите вулканични образувания и местността Трите красавици. Връщане в хотела.Вечеря.
По желание-Посещение на подземен ресторант-турска вечер с богата програма с фолклорни танци от различни региони на Анадола.В куверта са включени напитки, ядки и традиционни мезета. Нощувка

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Ескишехир.
Следобед пристигане в Турската Венеция . Ще започнем нашата разходка със старинната част на града и неговите цветни къщички и накити от морска пяна, етнографския музей„ Одунпазаръ“. Ескишехир ( в превод Стар град ) живописно се вие река Порсук. Около нея са изградени 6 прекрасни парка с езерца и многобройни забавления за жителите и гостите на града и това придава особено очарование на това селище. Тук е родното място на хитрия Настрадин Ходжа, който със своите шеги и невероятно чувство за хумор станал известен през вековете и е част от турския фолклор и култура. Затова неговият образ заедно с образите на много други местни и чужди величия може да се видят в Музея на восъчните фигури в Ескишехир. Интересното за този музей е, че фигурите са дело на един от кметовете на града и негови приятели. Свободно веме да си накупим традиционни турски сладкиши и разбира се да опитаме най –вкусното реване в Турция. Настаняване в Хотел 3/4*. Нощувка

Закуска. Отпътуване за Бурса. Обзорна пешеходна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири.  Настаняване в хотел 3/4*.Нощувка.

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в Кърджали и София късно вечерта.

29/10/2024

695 лв

29/10/2024

695 лв

29/10/2024

695 лв

29/10/2024

695 лв

24/09/2024

Цена от: 695 лева

Автобус

6 дни/ 5 нощувки

закуска и вечеря

Препоръчана, Топ оферта

Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Copyright © Miss K Travel | Създаден от PixelVision
Scroll to Top

Запитване за Приказния свят на Кападокия 2024 – Земя на дивите коне