Search
Generic filters
Search
Generic filters
Начало » Оферти » Съкровищата на Егейска Турция 2024-Памуккале и Ефес

Съкровищата на Егейска Турция 2024-Памуккале и Ефес

Цена от: 565 лева

Кратко описание

Страна с изключителна красота и богата история, Егейска Турция е едно съкровище от безкрайни плажове, лазурно море и успокояващи борови гори, с много  обекти от историческо значение и архитектура, специални шопинг изкушения.
Ще открием защо природният феномен Памуккале е една от най-посещаваните забележителности в световен мащаб..
А Ефес е един от най-запазените антични градове в Средиземноморието.
Една вълнуваща програма, поднесена с вкус и внимание и към най-малкия детайл.
Автобусна програма с тръгване от Кърджали и Хасково.

Туристическа програма

Отпътуване в 22:00 ч. от Кърджали посока – Капитан Андреево. Преминаване на ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле и отпътуване за Кушадасъ. Преминаване през новия мост над Дарданели, който свързва Мраморно и Егейско море и разделя  Европа от Азия.Нощен преход.

Пристигане около обяд в Кушадасъ.  Настаняване в хотел 3*. Свободно време за почивка или разходка. Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.

Закуска. Свободен ден в курорта или по желание с допълнително заплащане целодневна екскурзия  до Памуккале с местен екскурзовод .
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!”.Снежнобелите травертинови каскади с крехка структура се променят постоянно под влияние на атмосферните условия и множество външни фактори, така че лавинообразно нараства броят на желаещите да ги видят и посетят в настоящия им вид. В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝  и точно това е първата асоциация на всеки турист, посетил вълшебното място. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували  варовикови тераси, които напомнят на фантастичен замък с дължина 2 600 м и средна ширина около 300 метра. Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години – Хиераполис  или в превод „Свещения град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад – Агора, храмът на Аполон, римските бани и топлият минерален басейн на Клеопатра, в който последната египетска царица поддържала младостта си. Завръщане в хотела. Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.

Закуска. Свободен ден в курорта или по желание с допълнително заплащане – Полудневна екскурзия с местен екскурзовод с разглеждане на древния град Ефес – един от най-известните градове на античността, познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци; посещение на Къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си.
Връщане в хотела.
След обяд възможност за организиране на обзорна обиколка на Кушадасъ с местен професионален екскурзовод на български език, срещу доплащане. Кратка разходка из града и запознаване със забележителностите на Кушадасъ – второто по големина пристанище на Егейско море. Разглеждане на „Острова на Птиците“, откъдето идва и наименованието на града. Възможност за разходка в центъра сред живописните магазинчета и кафенета. Ще се потопите в типичната топла и дружелюбна атмосфера на Ориента. Свободно време за разходка и шопинг.
Вечеря /без включени напитки/. Нощувка.

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване към България. Завръщане в България късно вечерта.

02/10/2024

485 лв

02/10/2024

485 лв

02/10/2024

485 лв

02/10/2024

485 лв

04/09/2024

Цена от: 565 лева

Автобус

5 дни/ 3 нощувки

закуска и вечеря

Препоръчана, Топ оферта

Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Абонирайте се за специални оферти:
Copyright © Miss K Travel | Създаден от PixelVision
Scroll to Top

Запитване за Съкровищата на Егейска Турция 2024-Памуккале и Ефес